Carinova woonzorglocatie Sint Jozef bereikt hoogste punt

08 April 2016

Carinova woonzorglocatie Sint Jozef bereikt hoogste punt

Het nieuwbouw project voor kleinschalige woonvormen van het Sint Jozef verloopt voorspoedig. Na de start bouw vorig jaar op 20 mei zal op woensdag 13 april het hoogste punt worden bereikt.

Voor Carinova is het een belangrijke mijlpaal. De mogelijkheid voor het bieden van wonen, zorg en behandeling in een fraai vormgegeven kleinschalig ingerichte woonzorglocatie komt in zicht. De nieuwbouw zal qua opzet en inrichting helemaal beantwoorden aan het hoge kwaliteitsperspectief van Carinova, waarbij elke cliënt en bewoner het uitgangspunt van handelen zijn en daarmee centraal staan.
Aan de Robert Kochlaan in Deventer kunnen straks 96 bewoners in groepen van acht personen gaan wonen.

Het bereiken van het hoogste punt wordt door aannemingsmaatschappij Hegeman, Installateur Strukton Worksphere en Grunstra Bouwingenieurs gemarkeerd met het plaatsen van een Carinova vlag op het dak. Traditioneel vieren bouwers het bereiken van hoogste punt van hun bouwproject. Jan Griepink, directeur zorg, en Henk Fleer, opzichter, zullen een woord van dank uitspreken voor alle inspanningen tot nu toe.

Het project omvat 3 bouwdelen. Nieuwbouw kleinschalige woonvormen in carré vorm met twee bouwlagen (nu hoogste punt), een paviljoen inclusief grandcafé en tenslotte het monumentale voormalige Sint Jozef ziekenhuis. De verwachte oplevering is dit jaar. Het ontwerp voor de nieuwbouw van de woonzorglocatie is verzorgd door Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen uit Breda. Het ontwerp voor de nieuwbouw van het paviljoen en renovatie/restauratie monument is verzorgd door One Architecture uit Amsterdam.

Informatie
Het gehele project is in tekst en beeld goed te volgen via de aparte website met alle up-to-date informatie www.carinovabouwt.nl