Carinova neemt Burendagstoeptegel 2017 in ontvangst

25 Oktober 2017

Elkaar ontmoeten en met elkaar eten, dat was het thema voor de Burendag in het wijkcentrum van Raalte-Zuid, het Centraal Hart (woonzorglocatie De Hartkamp) aan de Jan van Arkelstraat. Kortom de eettafel voor de wijk. Bestemd voor alle inwoners, jong en oud, die niet alleen van lekker eten houden maar ook samen willen eten.  De ambitie was om samen de langste eettafel te realiseren. En dat is gelukt. Het bleef niet onopgemerkt. Omroep RTV Oost kende een prijs toe. Maandag 23 oktober was de uitreiking.

Maandagavond ontvingen vijf Overijsselse straten uit handen van RTV Oost directeur Marcel Oude Wesselink de Burendagstoeptegel 2017. De tegel is een aandenken aan de deelname aan Burendag op 23 september jongstleden. Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts. Op de dag komen buren samen om iets goeds te doen voor elkaar en voor de buurt.

Op de foto van links naar rechts: Lies Schram, Leontine Verhoeven, Annette Stolk, Henny Hoeksma, Austin Malanda

RTV Oost volgde tijdens Burendag enkele van de meer dan 350 deelnemende Overijsselse buurten en straten op radio, tv, internet en social media. Vijf straten werden door de omroep beloond met een RTV Oost Burendagstoeptegel. De tegels gingen naar:

  • De Smidse, Rossum
  • Jan van Arkelstraat, Raalte
  • Johannes Bogermanstraat, Steenwijk
  • Händellaan, Zwolle
  • Dr. Willemslaan en De Riede, Slagharen

Het leggen van de stoeptegel hoeft niet met een lege maag, want de straten namen ook elk een grote taart van het Oranjefonds mee naar huis.