Carinova neemt activiteiten Sanitas Thuiszorg over

18 December 2015

Carinova en Sanitas Thuiszorg BV zijn het samen eens geworden over de voorwaarden voor overname van de activiteiten Sanitas door Carinova. Sanitas Thuiszorg is hoofdzakelijke werkzaam in Zwolle met ruim 45 medewerkers en ruim 100 cliënten. De beoogde overheveling van de activiteiten zal uiterlijk in de loop van januari 2016 plaatsvinden. De Cliëntenraad en Ondernemingsraad hebben inmiddels een positief advies gegeven over de overname van activiteiten. Het voornemen is gemeld bij de Nederlandse Zorgautoriteit, zorgverzekeraars en gemeenten. 

Sanitas is een voor Zwolle vertrouwde thuiszorgorganisatie met betrokken medewerkers die goed geschoold zijn. Naast persoonlijke overwegingen van directeur eigenaar, Jennifer Koopmans, speelde bij de overname ook dat Sanitas in 2016 geen voorkeursaanbieder is in Zwolle, binnen de pilot van Zilveren Kruis Achmea. Met de overname, van de activiteiten Sanitas, door Carinova kan de continuïteit van zorg voor de cliënten van Sanitas zeker worden gesteld.

Met Carinova als voorkeursaanbieder in Zwolle kan de werkgelegenheid voor medewerkers Sanitas worden behouden. Daarmee blijven de cliënten van Sanitas zoveel mogelijk dezelfde vertrouwde gezichten zien. 

Bekende organisaties in Zwolle
Thuiszorg organisatie Carinova werkzaam in Zuidwest en Noord Overijssel en Sanitas zijn bekende organisaties in Zwolle. Beide organisaties leveren al jarenlang thuiszorg. Voor Carinova is de overname een kans om haar activiteiten in Zwolle verder uit te breiden. De missie en visie van Carinova en Sanitas komen goed overeen. De regie ligt zoveel mogelijk bij de cliënt en zijn netwerk, waarbij kwaliteit van leven, zelf- en samen redzaamheid centraal staan. 

Ondertekening

Dinsdag 15 december tekenden Leontine Verhoeven, raad van bestuur Carinova, en Jennifer Koopmans, directeur Sanitas thuiszorg, voor de overname van activiteiten.

 

  

Op de foto van links naar rechts: Leontine Verhoeven, raad van bestuur Carinova en Jennifer Koopmans, directeur Sanitas. Staand Robert Horstman, controller Carinova en Jan Griepink, directeur zorg Carinova.