“Carinova krijgt van mij een dikke negen!”

06 November 2017

DEVENTER (De Stenor, 6 november 2017) - Qua gezondheid zat het Guus Fasse (1956) uit Deventer de laatste tijd niet mee. Na een ingrijpende operatie moet hij bijvoorbeeld nog drie keer in de week aan de nierdialyse in het Deventer Ziekenhuis. Maar reden om negatief in het leven te staan heeft de heer Fasse niet. “Ik geniet elke dag van mijn kinderen en kleindochter en ben heel positief gestemd over de toekomst. Ik heb weliswaar dan nu een stoma, maar ik verwacht dat ik uiteindelijk zonder dialyse verder kan. Eigenlijk hoop ik in januari ook weer voorzichtig aan het werk te gaan. Ik leid jonge mensen op en dat is prachtig om te doen.

” Drie per week krijgt de heer Fasse een medewerker van het wijkteam Deventer Voorstad van Carinova op bezoek. Meestal is dat de goedlachse Ivonne Koers, wijkverpleegkundige. Zij helpt de heer Fase met het verschonen en verzorgen van alles rondom zijn stoma.

De heer Fasse vertelt dat er soms ook leerlingen meekomen om te kijken hoe dat allemaal werkt. “Dat vind ik prima; laatst was er ook een collega van Ivonne mee die nog wat onzeker was. Dan is het toch geweldig dat ik ook kan meehelpen om te zorgen dat Ivonne’s collega wat meer zelfvertrouwen krijgt?”

Wat de heer Fasse vooral prijst is de flexibiliteit van Carinova. “Ik heb echt het gevoel dat ik zelf de regie van mijn leven heb. Als de dialyse een keertje uitloopt of als ik een weekje op vakantie ga; dat is nooit een probleem. Er wordt gewoon omheen gepland, zodat de zorg doorgaat. Toen ik met alle kinderen een weekje naar de Huttenheugte ging (een vakantiepark in het Drentse Dalen, red.) kreeg ik zelfs nog thuiszorg van Carinova. Een collega van Ivonne woonde toevallig in die buurt en is toen een paar keer in het vakantiehuisje geweest om mijn stoma te verzorgen.”

De heer Fasse kan zich thuis eigenlijk verder prima redden. Hij vertelt: “Ik krijg nog twee uurtje huishoudelijke hulp via de gemeente; ook van Carinova. Daar heb ik ook al zo’n kanjer getroffen, die niet op tien minuutjes kijkt, terwijl ze dat eigenlijk wel moet. “Ik maak mijn werk af,” zegt ze dan. “Dus schrijf maar op”, zegt de heer Fasse, “Carinova krijgt van mij een dikke negen! Allemaal fijne en deskundige mensen met het hart op de goede plek! Ik zou Carinova aan iedereen aanbevelen”, aldus Guus Fasse.