Burendag Centraal Hart, bij woonzorglocatie Carinova De Hartkamp Raalte, valt in de prijzen

27 September 2017

Elkaar ontmoeten en met elkaar eten, dat was het thema voor de Burendag op zaterdag 23 september 2017 van 10.30 – 14.00 uur in het wijkcentrum van Raalte-Zuid het Centraal Hart (woonzorglocatie De Hartkamp). Kortom de Eettafel voor de wijk. Bestemd voor alle inwoners, jong en oud, die niet alleen van lekker eten houden maar ook samen willen eten.  De ambitie was om samen de langste eettafel te realiseren. En dat is gelukt. Het bleef niet onopgemerkt.  Omroep RTV Oost kende een prijs toe. Namens alle deelnemers een hartelijk dankjewel!!

PERSBERICHT RTV Oost

Hengelo, dinsdag 26 september 2017

RTV Oost Burendagstoeptegels 2017 zijn toegekend

Burendag leefde volop dit jaar in Overijssel met meer dan 350 aangemelde initiatieven bij het Oranjefonds. RTV Oost deed afgelopen zaterdag uitgebreid verslag van Burendag in onze provincie. Vandaag maakt de omroep bekend welke vijf buurten worden beloond met een Burendagstoeptegel 2017. 

Dit zijn de buurten waar binnenkort zo’n mooie Burendagstoeptegel ligt:

Rossum (regio Twente)
adres: de Smidse 4, Rossum

Burendag-activiteiten: De zitkuil werd opgeknapt, verrotte bankjes werden gedemonteerd, er werd een nieuwe picknicktafel gemaakt en er werd een strook bosjes verwijderd. 

Raalte (regio Salland)
adres: Jan van Arkelstraat 15, Raalte

Burendag-activiteiten: Langste bureneettafel (is gelukt), buren koken en bakken voor elkaar om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Steenwijk (regio Weeribben-Wieden)
adres: Johannes Bogermanstraat 1, Steenwijk

Burendag-activiteiten: Buren maakten met bewoners/vrijwilligers de groentetuin van Woonzorgcentrum Nijestede weer up to date.

 Zwolle (regio IJsseldelta)
adres: Händellaan 237-25, Zwolle

Burendag-activiteiten: Indisch appartementencomplex Kembang Baru, zette op Burendag haar deur (die op Bali gemaakt is) wijd open. Indische bewoners ontvingen de buren in prachtige sarongs en trakteerden op lekkers.

Slagharen (regio Vechtdal)
Adres Dr. Willemslaan en De Riede

Burendag-activiteiten: Groots gevierd met 90 deelnemers. Afsluiting 175-jarig bestaan van Slagharen. Volleybal, voetbal, stoepkrijt, buurtbingo en optreden van de Willem Riede Band.

Noot voor de pers - niet voor publicatie:

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Zweers, projectcoördinator, tel.: 074 - 2 456 413 / r.zweers@rtvoost.nl.

Foto (rechtenvrij te gebruiken): Burendagstoeptegel 2017

 

Einde persbericht